Endre adresse

Alle kontakter, kundeforhold og medlemskap, må få beskjed direkte fra deg når du skal skifte adresse. Det er ingen automatikk knyttet til det å bytte adresse og oppdatere alle de selskapene og organisasjonene der du er kunde eller medlem, med unntak av banker (se under).

Skal du skifte adresse og du ønsker at din post skal komme fram til riktig adresse må du melde en komplett adresseendring.

Tenk på følgende for å melde en komplett adresseendring

1. Alle kontakter, kundeforhold og medlemskap

De som faktisk sender deg post må få vite hvilken adresse de skal adressere den til. På den måten går du ikke glipp av viktig post. Du kan sende flyttemelding til så mange selskaper og organisasjoner du vil ved å gjennomføre Flytteportalens adresseendringstjeneste.

2. Posten Norge

De distribuerer og leverer posten din og må også ha beskjed. Du kan melde flytting til Posten på ditt lokale postkontor eller på deres nettsider.

3. Folkeregisteret / Skatteetaten

Du er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Alle offentlige etater og banker er blant de som kun henter din adresse fra Folkeregisteret. Når du er ferdig med adresseendringstjenesten vår kan du printe ut Skatteetatens flyttemeldings-skjema direkte utfylt. Du kan også melde adresseendring til Folkeregisteret på ditt nærmeste skattekontor eller på nett via Altinn.

Har du fått tildelt en ny adresse?

Det finnes forskjellige grunner til at kommunen ønsker å opprette nye adresser. Selv om du ikke har flyttet er det fortsatt viktig å melde adresseendring til alle som trenger det. Prinsippet er fortsatt det samme - å si i fra til de som adresserer post til deg at adressen din er endret.

Nye behov når du bytter adresse

Når du skal skifte adresse er det viktig at du ordner med ting som strøm, bredbånd og tv-abonnement før du flytter så det er i orden fra første dag. Det er kanskje ikke sikkert din nåværende leverandør ikke kan levere til område du flytter til. I så fall kan du samle inn tilbud på det du trenger og velge det som passer deg best.

© 2022 Flytteportalen.no. All rights reserved