Adresseendring

Flytteportalen

Med Flytteportalens adresseendringstjeneste sender du flyttemeldinger til alle dine kontakter, kundeforhold og medlemskap. I tillegg til vår katalog med de vanligste selskapene og organisasjonene i Norge kan du søke og lete blant alle selskaper i hele landet via Brønnøysunds enhetsregister over bedrifter og enkeltmannsforetak.

Når de neste gang adresserer post til deg benytter de da din nye adresse og du får posten hjem til deg. Det er på denne måten man sikrer at posten blir sendt hjem til din nye adresse.

Start adresseendring

For å gjøre en adresseendring komplett er det i tillegg til Flytteportalen to aktører du trenger å tenke på:

Folkeregisteret

Hit er man pliktig til å melde flytting innen 8 dager etter man har flyttet. Når du melder flytting til Folkeregisteret er det kun bank og offentlige instutisjoner som automatisk mottar din nye adresse. Melding om flytting til Folkeregisteret gjør man på sitt lokale skattekontor eller på nett via Altinn

Folkeregisteret skatteetaten.no altinn.no

Posten

Posten leverer en lignende tjeneste, kalt Flyttehjelpen, som er ganske lik Flytteportalens adresseendringstjeneste. Hovedforskjellen er at Flytteportalen kan sende flyttemeldinger til alle selskaper i hele Norge ,mens Posten kun har et lite utvalg. Det er uansett viktig at Posten får din nye adresse og hvertfall hvis du ønsker å bestille omadressering. Merk at omadressering av post er ikke det samme som adresseendring. Omadressering betyr at posten blir videresendt til en annen adresse i en periode, men de som faktisk sender posten er fortsatt uvitende om din nye adresse. Det vil si at når omadresseringsperioden er over vil posten begynne å dukke opp hos din gamle adresse eller sendt i retur til avsender, med mindre du har meldt adresseendring.

Postens nettsider

© 2022 Flytteportalen.no. All rights reserved