Personvern

Introduksjon

Vi i Flytteportalen er opptatt av ditt personvern, og det er viktig for oss at du vet hvilke opplysninger vi innhenter om deg. Dermed kan du føle deg trygg på at personvernet ditt er ivaretatt.

Under følger en forklaring på hvordan og hvorfor vi samler data om brukerne av nettsiden vår, samt til hvilket formål vi benytter denne informasjonen.

Hvem er Behandlingsansvarlig?

Flytteportalen, ved administrerende direktør, er ansvarlig for behandlingen av opplysninger som kan knyttes til deg som privatperson.

Hva er formålet?

Opplysningene som innhentes om deg benyttes til å kunne formidle informasjon om deg og din adresse til mottakerne du selv velger i tjenesten.
For å kunne forbedre nettsidens funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold, samler og analyserer vi data om din og andre brukeres nettadferd.
For å kunne gi deg relevante tilbud og tilpasset innhold i andre kanaler og annonsenettverk, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart.

Hva er det rettslige grunnlaget?

Flytteportalen distribuerer din informasjon til de bedrifter, organisasjoner og privatpersoner du selv velger i tjenesten.

For å få utført disse tjenestene må kunden akseptere at det samles inn et minimum av informasjon for å få utført tjenesten. For tjenester utover dette vil samtykke blir innhentet i alle tilfeller.

Hvilke personopplysninger behandles?

Informasjonen som lagres om deg som bruker, omhandler posisjonen din (IP-adresse), hvordan du navigerer på nettsiden og teknisk informasjon om nettleseren din og operativsystemet ditt.
Eksempler på opplysninger som lagres er:

  • Fornavn/Etternavn
  • Fødselsdato
  • Adresse du flytter fra
  • Adresse du flytter til
  • Navn på personer du legger til i husholdningen
  • Mobiltelefon
  • Epost
  • Firmaene/Organisasjonene du sender flyttemelding til
  • Bestillinger

For å kunne gjennomføre vår tjeneste må vi lagre disse personopplysningene. Alle data vil automatisk bli slettet etter 3 måneder om du ikke selv aktivt velger å lagre dette i en lengre periode. Du vil bli varslet før sletting blir gjennomført.

I tjenesten kan du også be om tilbud fra leverandører. I slike tilfeller vil vi be om samtykke for å dele din kontaktinformasjon med disse.

Hvor hentes opplysningene fra?

Når du besøker nettsiden vår, registrerer vi informasjon om deg i en såkalt cookie eller informasjonskapsel, og i noen tilfeller IP-adressen din. En cookie er en liten tekstfil som lagres i internminnet til nettleseren din. Videre innhenter og lagrer vi opplysninger fra eventuelle bestillings- og kontaktskjemaer du fyller ut. Første gang du fyller inn ditt mobilnummer vil informasjon bli hentet fra 1881.no

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Når du besøker nettsiden vår, vil du ha mulighet til å avvise bruken av informasjonskapsler, men da vil ikke siden fungere som forventet, da vi er avhengig av dette for å kunne logge deg inn på din brukerkonto.

Dersom du velger å ikke akseptere bruken av cookies, kan det føre til at nettsiden ikke fungerer optimalt.

Flytteportalen bruker informasjonskapsler på flere ulike måter, f.eks.

  • Autentisering og identifisering på nettstedene våre, slik at vi kan gi deg de tjenestene du forespør
  • Holde orden på informasjonen du har oppgitt til oss – for eksempel huske adressene du oppgir, og varer du har i handlekurven.
  • Huske dine preferanser, og adresseendringer som er påbegynt, slik at du enkelt kan fullføre disse senere

For å kunne videreformidler din adresseendring er vi også avhengig av å lagre informasjon om deg og din adresse. Vi lagrer da kun dataene som du selv gjengir, og disse dataene vil automatisk bli slettet etter 3 måneder. Du vil bli varslet før en sletting blir gjennomført.

Utleveres opplysningene til en tredjepart?

For å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår, samt relevant markedsføring i andre kanaler, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart.

Eksempler på slike tredjepartsaktører er Google og Facebook.

Under følger mer utfyllende informasjon om de aktuelle tredjepartsaktørene.

Google / Google Analytics

Et Google-script blir brukt for å levere relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i Googles annonsenettverk.

Vi innhenter data om informasjonskapselen i nettleseren din, hvilke typer nettsteder du besøker, hvilke mobilapper du har på enheten din, innstillingene du har valgt i annonseinnstillinger, samt om du har besøkt domenet vårt tidligere.

Google registrerer også nettsteder og apper du har besøkt som tilhører bedrifter som annonserer med Google, tidligere interaksjon med annonser eller annonseringstjenester fra Google, samt Google-profilen din (inkludert aktiviteten din på YouTube og Google+)

Vi gjør ikke følgende: Kobler navn eller personlig identifiserbar informasjon til informasjonskapselen din uten samtykke fra deg. Vi knytter heller ikke informasjonskapselen din til sensitive emner som etnisitet, religion, seksuell legning eller helse uten samtykke fra deg.

Google Tag Manager

Benyttes til å organisere og styre script som kjører på vårt/våre domene(r).

Facebook Pixel

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på Facebooks tjenester. Finn ut mer om hvordan Facebook bestemmer hvilke annonser du får se her: https://www.facebook.com/help/562973647153813

Hvis du ønsker å kontrollere og administrere hva slags annonser du ser på Facebook, kan du justere annonseinnstillingene dine. Les om Facebook sine retningslinjer for personvern, samt mulighetene for å hindre at Facebook registrerer ditt adferdsmønster her: https://www.facebook.com/about/ads/.

Tredjeparts spørringer/third party requests

Google Analytics arbeider gjennom tredjeparts spørringer, som lagres av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til en tredjepart. Ved hjelp av informasjonskapsler utstedt av tredjepart, kan du oppleve å motta markedsføring basert på undersider du har besøkt på nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene inneholder kun aggregert informasjon, og ingen opplysninger som kan identifisere deg som bruker.

Ecwid

Vår Flyttebutikk benytter Ecwid som plattform for netthandel. Les Ecwid Privacy Policy

Mailchimp

Utsending av nyhetsbrev blir håndtert av Mailchimp. Man kan melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på lenke som finnes i alle utsendelser.
Les Mailchimp Privacy Policy

Zendesk

Vårt kundeservice-verktøy er Zendesk. Sender du en henvendelse til kundeservice@flytteportalen.no vil du bli registrert hos Zendesk. Les Zendesk Privacy Policy

Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Den registrerte har krav på innsyn, retting og sletting av mangelfulle eller uriktige personopplysninger.

Personopplysningsloven stiller krav til internkontroll i form av etablering og vedlikehold av planlagte og systematiske tiltak for å oppfylle kravene i eller i medhold av personopplysningsloven, herunder sikre personopplysningenes kvalitet. Dette kan oppsummeres som:

  • rutiner for oppfyllelse av virksomhetens plikter og de registrertes rettigheter
  • rutiner og tekniske tiltak for informasjonssikkerhet
Hvordan sikres opplysningen?

All kommunikasjon er basert på SSL. Secure Sockets Layer (SSL) er kryptografiske protokoller som tilbyr sikker kommunikasjon på Internett for nettlesing, e-post, lynmeldinger og andre dataoverføringer. Opplysningene blir lagret på sikre servere bak en streng fysisk brannmur som ivaretar våre krav til sikkerhet.

Hvordan kan jeg se mine data?

Du kan til enhver tid logge inn på "Min side". Der kan du enkelt se og oppdatere informasjonen vi har lagret om deg. Du kan også her be om å bli slettet. Husk da at dette ikke kan reverseres, og dine data vil bli tapt.